Pohod Cesta k Markotu v Šempas '2011

Naš krajan Marko Fučka je že pred časom prišel na idejo, da bi ga nekdanji sovaščani obiskali na njegovem domu v Šempasu, in to idejo smo uresničili na lepo, sončno nedeljo, 13. novembra.

Kar 34 pohodnikov različne starosti, se nas je ob 8.30 uri zbralo pred njegovo rojstno hišo na Cesti. Po jutranji kavi, sladkem okrepčilu in požirku » ta močnega » smo se podali na pot, ki nas je vodila skozi Skrilje in Kamnje. Nad Vrtovinom smo se povzpeli do rimskega vodnega stolpa in še nekoliko višje, do cerkvice Sv. Pavla. Po krajšem postanku, smo pot nadaljevali mimo Raven, Užič in Vitovelj, do Šempasa. Hoteli smo si ogledati še cerkvico nad Vitovljami, a so bili najmlajši pohodniki odločno proti, pa tudi nam starejšim je bilo hoje že dovolj, saj so se kazalci na uri odločno bližali eni popoldan. Malo pred štirinajsto uro smo pripešačili do Markovega doma, kjer sta nas čakala »pogrnjena miza« in prijetno druženje, ki se je zavleklo kar proti večeru.

Tako smo vsi skupaj preživeli prijetno in ne preveč naporno nedeljo, saj smo se domov vrnili z avtomobili. Hvala Marku in njegovi družini za prisrčen sprejem in vsem ostalim za dobro voljo, ki nas je spremljala na poti.

Sonja Lulik