6.tradicionalni novoletni pohod Spoznajmo soseda iz Kamenj, Potoč in Vrtovina '2015

Novoletni pohod Spoznajmo soseda je dejansko postal že tradicionalna prireditev, saj je bil letos izpeljan že šestič. V hladnem a sončnem nedeljskem jutru, 4. januarja 2015, se je na igrišču pod nekdanjo podružnično osnovno šolo Kamnje zbralo okrog 230 pohodnikov. Po pozdravnem nagovoru avtorja zapisa, predsednika Kulturno športnega društva Vrnivec Cesta, ki koordinira izvedbo te prireditve, je udeležence pozdravil predsednik KS Kamnje-Potoče Peter Vodopivec in nato še Pavel Bratina, ki je na kratko orisal zgodovino Kamenj in Potoč.
Na pohodu smo najprej spoznali zgornji in osrednji del vasi Kamnje, se nato spustili do zaselka Kukanje, od tam pa v vas Potoče. Pot jih je naprej peljala skozi osrednji del vasi in preko potoka Malenšček v sosednjo krajevno skupnost Vrtovin. Tam smo se najprej ustavili pri spomeniku žrtvam 2. svetovne vojne, kjer nas je pozdravil predsednik KS Vrtovin Vilko Brus, nato pa je osnovne podatke o svojem kraju predstavil Simon Čermelj, predsednik Društva za kulturo, šport, turizem in razvoj Ortaona Vrtovin. V nadaljevanju pohoda smo se ustavili še pred podružnično osnovno šolo Vrtovin in ob slapu Malenšček.
Na koncu so nas Kamenjci, v organizaciji Športno kulturno turističnega društva Kamnje-Potoče, pogostili z joto. Prireditev se je zaključila z zahvalami in povabilom na naslednji pohod, ki bo čez eno leto, predvidoma z izhodiščem v KS Vrtovin. Kam nas bo pot peljala takrat, pa naj ostane še skrivnost.

Egon Stopar

P.S. Novica o pohodu je bila objavljena tudi na portalu MojaObcina.si.