Praznovanje 1.maja 2019

Balinarski klub in Krajevna skupnost Cesta sta 30. aprila organizirala postavljanje mlaja pri spomeniku na Cesti. Tudi nekaj kapelj dežja ni ustavilo pridnih rok naših sovaščanov. Najprej smo mlaj olupili in s smrečjem ovili venec ter ga nato pripeli pod vrh mlaja. Na vrh mlaja pa smo izobesili slovensko zastavo. Ker je bil mlaj previsok, nam je pri postavitvi na pomoč priskočil Gorazd s tovornjakom z nakladalnim dvigalom. Tako je bil mlaj brez večjih nevšečnosti kar hitro postavljen. Na koncu smo se vsi sodelujoči še podružili ob prigrizku in rujni kapljici.

Kaj kmalu smo se nato preselili na drugo prizorišče – na rampo, kjer vsako leto poteka kresovanje ob 1. maju. Kot vsako leto, smo tudi letos vaščani zbrali kar nekaj zelenega odreza in tako skupaj pripravili letošnji kres. Tudi tukaj nam je pomagal Gorazd, ki je vse pripeljano vejevje postavil na kup. Kljub precej razmočenemu kresu, je le ta dobro zagorel in lepo ogrel kar lepo kopico obiskovalcev.

Ob tej priložnosti bi se svet KS Cesta rad še posebej zahvalil Gorazdu, ki nam vsako leto priskoči na pomoč. Prav tako gre zahvala vsem sodelujočim, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi obeh dogodkov. Naslednje leto se spet vidimo.