Dom krajanov Cesta

Dom krajanov Cesta je sodoben večnamenski objekt namenjen športno rekreativnim, kulturnim, družabnim in komercialnim namenom. Sodoben objekt je bil zgrajen od jeseni 2014 do maja 2015. Ponuja več večnamenskih prostorov, s katerimi upravlja KS Cesta. Vsi prostori so skladno z veljavnim cenikom na voljo za najem.

Dom krajanov Cesta

Dom ponuja naslednje prostore:

1. Večnamenski manjši prostor s čajno kuhinjo namenjen manjšim sestankom, aktivnostim različnih društev, manjših komercialno promocijskim aktivnostim in manjšim razstavam. Prostor je povezan z dvorano in omogoča funkcionalno uporabo z dvorano (garderoba, jedilnica, prostori za catering itd)

2. Večnamenska dvorana je namenjena rekreativnim športnim aktivnostim. Opremljena je za košarko (en koš), odbojko, badminton ali tenis (premična po višini nastavljiva mreža), sobnemu nogometu ali hokeju (dva namenska manjša gola), aerobiki ali drugi vodeni vadbi (10 blazin). V športni opremi je tudi miza za namizni tenis. Posebnost dvorane je večnamenski športni pod, ki bo zlasti v zimskem času zanimiv zaradi talnega ogrevanja dvorane.

Dvorana je namenjena tudi kulturno zabavnim dogodkom. Opremljena je z manjšim prenosnim odrom in 120 stoli. Omogoča izvedbo prireditev z do 200 obiskovalci. Prostor dvorane ima zagotovljeno regulacijo temperature s talnim sistemom ogrevanja ali hlajenja in ventilacijo zraka.

Dvorana je poleg tega namenjena tudi oddajanju za osebna slavja (rojstni dnevi, poroke, obletnice) in komercialne dogodke (sejmi, konference, trgovske aktivnosti, promocije, multimedijske prireditve).

3. Sejna soba je namenjena izvedbi sestankov, seminarjev in izobraževanj. Opremljena je z večjo čajno kuhinjo, šestimi zložljivimi mizami in poljubnim številom stolov. V prostoru je nameščena tudi stenska tabla “piši-briši”. Iz sejne sobe je mogoč izhod na široko odprto teraso s čudovitim razgledom na Vipavski Križ na eni in goro Čaven ter pogorje Trnovskega roba na drugi strani.

Vsi prostori imajo v pritličju ločene sanitarije – stranišče za ženske, moške in invalide. V slednjem ju tudi manjša garderoba in tuš kabina. Pred vhodom v dom je tudi večja pokrita terasa, ki omogoča izvedbo družabnih dogodkov na odprtem prostoru.

Oglejte si cenik najema prostorov.